Egyiptom, harmadik nap

 2010.10.25. 20:25

A következő immár a harmadik napunk elég könnyeden indult egy kis laza bevásárlással a bazár soron. Ami így első hallásra nem jelenthet akkora problémát, csak ha egy kicsit mélyebben belegondolunk akkor szembesülhetünk vele, hogy nem olyan egyszerű egy idegen nyelven, az araboktól alkudozva vásárolni. Nagyon erőszakosak ugyanis azt gondolják aki elmegy hozzájuk annak van pénze ezért minél többet hogyjon ott neki. Ezért bármit akarunk venni azt minimum a negyedéig le KELL alkudni!

A bazározás után elhajóztunk Lord Kitchener botanikus kertbe, ami egyszerűen csodás és gyönyőrű és leírhatatlan, úgyhogy kép, kép, kép....

 

 
Ezen az estén a hajó bártermében egy rögtönzött „galabéja” partyt is tartottunk. Ezen, a délelőtti bazározás alatt beszerzett ruhákban jelentünk meg. 
Bemelegítésnek az egyiptomi és magyar idegenvezetőink által kitalált játékokon vettünk részt. A játék után kezdődött a zenés - táncos ugrabugra. Itt igazi csemegék is előkerültek melyre az egyiptomi lányok is becsatlakoztak a tánchoz, mint például Cserháti Zsuzsa – Különös szilveszter és Demjén – Szerelem vonatja (melyre mindannyian felszálltunk legalább 3 perc erejéig). A magyar lötyögést egy idő után kezdte felváltani az arab mozgás mely mindenkit letaglózott és csak próbáltuk utánozni (nem sok sikerrel). Eltelt kb. 1-2 óra mikorra kezdett a zenetárunk kimerülni, de az én kíváncsi szemem észrevette, hogy a sarokban van egy egyiptomi srác, aki a laptopjában van elmélyülve. A nagy angol tudásommal odamerészkedve megkérdeztem van e a gépéhez net, mire ő közölte, hogy igen,( óóóó akkor sínen vagyunk) és esetleg használhatnánk e a videó megosztó oldalt. Sajnos nem engedte(érthető okok miatt), ugyanis a stickes netje le volt korlátolva. Na ez az a pillanat volt ahol kezdtem én is feladni, de mint utolsó cérnaszálként megkérdeztem nem e esetleg van olyan zene a gépén amit szívesen hallgatnak ők is szerinte mi is el tudnánk viselni. Ettől aztán teljesen kiakadt szegény fiú de én addig győzködtem, hogy bevallotta van olyan zenéje!!! Hurrá!!! Megmentve az este!!! Kb. öt perc alatt összedolgozták a laptopot a zenegéppel és onnantól „elszabadult a  pokol”! A fiúnak olyan tuti jó egyiptomi zenéi voltak melyeket a mai napig felemlegetünk!

A „nagyok” mikor kezdtek kidőlni előkerült egy csöpp (4 éves) kislány és elkezdett táncolni. Mi akik addig táncikáltak hátravonultunk és átadtuk a vérbeli táncosnak a parkettet. A kislány kb 1-1,5 órán keresztül elképesztő mozdulatsorokat levágva táncolt. Mikor anyukája látta, hogy kezd kifáradni a lányka akkor az levitte, mert különben reggelig táncolt volna, vagy amíg össze nem esik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utikepek.blog.hu/api/trackback/id/tr662403720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása